Dagbog 2007


Eftersom min bror altid spørger efter dagbøgerne efter 2006 når vi snakker om min hjemmeside, så kommer den smule jeg har skrevet her. Han kan nemlig godt lide at sidde of grine af mine stikkende bemærkninger til ham. Dengang han var så ond ved mig.

22. juli 2007
Ja så er jeg måske tilbage… jeg er ret sikker på at jeg har mistet alle mine læsere, for jeg har stort set ingen besøgende mere. Men måske med tiden at nogen kommer forbi og finder ud af, at jeg måske er tilbage, hehe.
Jeg vil i hvert fald oprette et 2007 dagbog link og så må vi se hvad det bliver til.
Før i tiden gik jeg virkelig meget op i besøgende, ikke at jeg prøvede at snyde med det og sådan (det kan man vist), men jeg smed altid mit link hvor jeg kunne komme til det (ja, ikke på udenlandske sider – så meget gik jeg heller ikke op i det, det skulle være relevante læsere).
Men når jeg sidder og kigger i min gæstebog og kan se folk skrive til mig, som virkelig har haft en god oplevelse, har lært noget, så bliver jeg glad. Det er naturligvis for mig selv jeg laver denne hjemmeside, men også for andre skizofrene, pårørende eller andre psykisk syge, folk der har det svært.
Det rør mig så dybt at høre andre folks oplevelser med siden, det gør det virkelig – i dag er jeg vist også meget følsom, hehe *wink*

15. oktober 2007
Nåh men nu har jeg da fundet en ny måde at genere min søster på. Nu har jeg ellers endelig fået hende til at forstå det med mine fadderbørn – eller i hvert fald acceptere det. Og en ny ting min mor, søster og Michael m.v. ikke gider høre på.
Jeg ved ærlig talt ikke hvorfor jeg er havnet her, for jeg føler mig noget ved siden af mine omgivelser. Jeg kender ikke nogen – ikke engang et debatsted eller en chat hvor jeg kan diskutere det nye, som er vigtigt i mit liv. Noget der interesserer mig, nemlig teisme og endnu mere ateisme. Jeg føler det nemlig sådan at størstedelen af alle troende ... ja dem kan man sQ ikke tale med, for dem er der kun én sandhed. Men samtidig føler jeg også at størstedelen af alle ateister er så fandens kloge og dyrker flueknepperi i en sådan grad, at jeg ikke gider deltage – både fordi jeg ville føle mig temmelig dum (eller i hvert fald ikke har læst alle de store videnskabelige værker som de sikkert har), men også fordi de som sagt dyrker nogle smådetaljer, som ikke altid har min store interesse. I øvrigt har ateister også tendens til at bruge så mange fremmedord, at jeg skal sidde og slå hvert andet ord op *lol*
Nåh men, jeg har meldt mig ud af folkekirken, da jeg efter lang tids søgen efter Gud ikke fandt ham/hende/den/det eller åbenbart også dem – som i guderne - ifølge det Gamle Testamente. Med lang tid mener jeg 20 år. Jeg har været bange for Gud og for at han ville straffe mig – meget bange! Så bange at det muligvis har forværret min sygdom.
Men samtidig har jeg aldrig troet på en bonus efter livet. Jeg har vist altid vidst, at man døde og så var det det. Nok også derfor jeg aldrig har begået selvmord, selvom jeg havde det så elendigt. Jeg kan stadig få selvmordstanker, fordi jeg er så ked af det, men jeg ved nu med 99 % sikkerhed, at jeg aldrig ville gøre det.
Selvom jeg altid har været skeptisk (hvilket jeg sikkert har arvet fra min mor, som dog siger, at hun tror på Gud), så har jeg altid gerne ville tro på alle mulige ting. Men jeg er godt nok blevet skuffet mange gange når det er blevet videnskabeligt modbevist – eller i hvert fald modbevist på en sådan måde, at det har overbevist mig.
Her kommer bl.a. Derren Brown ind i billedet (men også nogle andre). Jeg har set hans programmer om ”tricks of the mind” og jeg gider ikke lige lave en længere afhandling om hans programmer, men han viser praktisk talt hvor utrolig nemme folk er at narre. Han lavede et program om ”det overnaturlige” og fik folk til at ringe ind, hvis der skete noget overnaturligt hjemme hos dem. Rigtig mange mennesker ringede ind og fortalte at de havde set spøgelser og hvad har vi ikke, men alt det uhygge der var i programmet viste sig at være BS.
Ånden i glasset har jeg også set testet. Personerne så pladen hvor der stod ”nej” og ”ja” og alle bogstaverne. Så fik de bind for øjnene og legen begyndte. Pladen blev vendt uden at deltagerne vidste det – og sjovt nok kørte de f.eks. glasset hen hvor der burde have stået ”Ja” (fordi de ønskede at ånden svarede ”JA, jeg er her”), men nu stod der intet, da pladen var blevet vendt.
Jeg så også nogle tryllekunstnere – Michael mener de var fra Skotland, som lavede vand om til alt det folk ønskede, som gik på vandet, fik en ikke-gravid kvinde til at være gravid (de scannede hende både før og efter) og fik en blind kvinde til at se – ikke for resten af livet, men måske i en times tid. Hendes venner var praktisk talt målløse, for de havde jo kendt hende rigtig længe og hun kunne ikke se. Men disse to mænd var tryllekunstnere og intet andet! DE helbredte ikke ved hjælp af Guds kraft eller ved hjælp af okkultisme.
Folk ser det de ønsker eller gør ting, som de ikke engang selv er klar over, bare for at det skal være rigtigt!
Sådan er det også med Gud.
Og med hensyn til Biblen, så har jeg bl.a. læst Lukas evangeliet som de fleste kristne mener (anbefaler at) du skal læse først. Hvorfor ved jeg ikke, for jeg blev ikke overbevist. Jeg synes faktisk Jesus var ganske usympatisk som han fremstår. Ja, han er sød ved de svage og hjælper dem. Men de skriftkloge og ypperstepræsterne er han så uforskammet overfor. Hvorfor har en guddommelig ikke den styrke til at behandle alle godt – behandle dem med respekt og tale til dem på en pæn måde, så de kan forstå det han har på hjerte…?
Hele konceptet med at Gud er kærlighed forstår jeg heller ikke. Ja, Gud er kærlighed hvis du gør som han forlanger – og han forlanger altså nogle pænt mærkelige ting, som kristne åbenbart overser når de læser Bibelen og kun tager de ting de kan bruge.
I ”1. Korinterbrev, kapitel 14” står der:
34Som det er skik i alle de kristne menigheder, skal kvinderne tie stille ved menighedens samlinger, for det er dem ikke tilladt at tage ordet. De skal, sådan som loven siger, underordne sig. 35Hvis der er noget, de gerne vil vide, kan de spørge deres mænd, når de kommer hjem; det er ikke passende for en kvinde at tage ordet i menigheden.
36Tror I måske, at Guds ord begynder og ender med jer? 37Hvis en anser sig selv for at være en profet eller for at være åndsfyldt, så må han også erkende, at det, jeg skriver her, er en befaling fra Herren.
Men her har de fleste da… øhhh… fundet ud af at det måske ikke er så meget Guds ord alligevel, eller…? Men homoseksuelle er de fleste kristne enige om at det er i hvert fald noget værre noget, for der står jo i ”1. Korinterbrev, kapitel 6”:
9Eller ved I ikke, at folk, der lever på den måde, ikke får del i Guds rige? Tag ikke fejl! Mennesker, der lever i hor, dyrker afguder, bryder ægteskabet eller udfolder sig i homoseksuelle aktiviteter, og folk, der lader sig bruge til seksuelle perversiteter, skal ikke arve Guds rige. 10Dér er hverken plads til tyveknægte eller gerrige mennesker, drankere eller røvere eller folk, der bagtaler andre.
Men hvorfor er det om kvinder der skal tie mindre gyldigt end det om homoseksuelle? De to citater er endda fra samme ”bog” (jaja Bibelen, men endda samme skrift).
Her er det så tid til lidt humor. http://www.ateist.net/artikel/artikel_893.html
Nu er jeg så gået i gang med at læse lidt om ”forfalskning” af Bibelen. Det er nogle der kan hebraisk og har kigget lidt på hvad der står i vores danske Bibel og hvad der står i de gamle skrifter på originalsproget. De har så beskæftiget sig med Det Gamle Testamente.
Jeg har egentlig altid troet at Luther var den gode fyr, der lod Bibelen oversætte, så de knap så lærde også kunne forstå den. Dengang – da vi i Danmark var katolikker - foregik alt i kirken jo på latin. Det er hvad jeg husker at have lært til konfirmationsforberedelser i hvert fald, men men men…!!! Ja, han oversatte den da… men han fortolkede den lige først og oversatte hans fortolkning af Bibelen.
For i Det Gamle Testamente står der faktisk rigtig mange gange ordet ”guder” – men det kan da ikke have sin rigtighed, for vi kristne danskere er jo monoteister… vi tror på én Gud, som så er tre i én (lidt ligesom et kinderæg eller en negleklipper) - nemlig Faderen, Sønnen og Helligånden… men det er altså kun én. Så hvorfor står der flere gange guder og ikke Gud!?!
Og i øvrigt tror jøder i hvert fald kun på én Gud (Det gamle testamente er jo blandt andre deres hellige skrift). De accepterer jo ikke ligefrem Jesus som frelseren.
I ”1. Mosebog, kapitel 21” står der:
Herren velsignede imidlertid Sara, som han havde lovet: 2Sara blev gravid og fødte Abraham en søn i sin alderdom - på det tidspunkt, som Gud havde sagt.
Problemet er at, i den artikel jeg har læst - af folk som kan hebraisk – står der at det er en forkert oversættelse. De siger… for det første er det helt forkert at oversætte med Herren. Den Gud som vi tror på har et navn og han hedder Jahwe, og oversættelsen skal lyde: Og Jahwe havde samleje med Sara!!! (som han havde lovet: Sara blev gravid og fødte Abraham en søn i sin alderdom – på det tidspunkt, som Gud havde sagt.)
Gud hedder Jahwe ligesom der i Det Gamle Testamente også nævnes en Gud der hedder Betel (1. Mosebog, kapitel 31, vers 13). Det står der dog ikke i den danske Bibel, der står:
13Jeg er den Gud, du mødte ved Betel - det sted, hvor du gød olivenolie på stenen og aflagde løftet om at tjene mig. Forlad nu dette land og vend tilbage til din fødeegn!
Jeg er den Gud du mødte ved Betel – altså som i den eneste Gud (vi tror jo kun på én som faktisk hedder Jahwe). Men nu nævnes der en Gud ved navn Betel… i hvert fald hvis man oversætter som der står og ikke hvad kirken mener der bør stå.
Og ja, jeg tror mere på de her videnskabeligt orienterede mennesker som ikke prøver at sælge en gud, ikke engang Satan som jo også bare er en eventyrfigur.
Jeg tror ikke på noget som helst pga. alt det ovenstående (og mere til) og så samtidig med at jeg ved et rask menneske bliver psykotisk hvis personen ikke sover i 7 dage – for mig skal der kun gå 36-48 timer… ja faktisk mindre hvis jeg bare er sulten og træt… og spørg så dig selv, hvor rask er du egentlig? Hvor psykisk stærk er du? Går der virkelig 7 dage eller er tre dage med bøn og faste måske nok? Dette er nemlig en metode som Evangelist bruger som del af deres behandlingsprogram for alkoholikere, narkomaner, psykisk syge m.v. Sådan har jeg i hvert fald forstået det.
Vores hjerner kan producere utrolige ting, hvis vi ønsker det (ubevidst) eller hvis nogen manipulerer med os. Folk der bliver helbredt ved Guds magt – ja, stemningen forlanger ligesom at du får det godt. Du har bare at blive rask, for ellers tror du jo ikke nok på Gud og det er jo skidt – man vil jo så nødig skuffe sine medmennesker, det nye fællesskab som man måske har brug for.
Folk der stopper med at drikke alkohol, tage stoffer, får det psykisk bedre ved Guds magt – nej! Det handler om, at de nu har fået et godt netværk af gode venner som elsker dig – elsker dig fordi du tror på Gud ligesom dem selv. De ville ikke skænke dig en tanke hvis du ikke tror på Gud eller i hvert fald med tiden kan overbevises om at tro på Gud… hvis du ikke har det fysisk og psykisk godt er det nok fordi du ikke tror nok på Gud. Ydermere er der truslen om Guds straf, hvis du forlader netværket (fællesskabet).
Så min søster sagde til mig, at det var ret ligegyldigt og ikke vigtigt. Med andre ord var hun fornærmet, fordi at nu havde jeg jo brudt traditionerne. Nu kunne jeg ikke blive begravet på kirkegården. Jamen sikke dog en elendighed!
Men hvis jeg nu havde sagt at jeg var blevet helt vild hellig og ville vie resten af mit liv til Gud, så lover jeg jer for, at så var hun blevet lige så fornærmet.
Med andre ord: Jeg skal bare rende rundt som en zombie resten af livet og ikke tage stilling til noget som helst. Jeg skal være som den overfladiske jævne dansker. Hvis jeg nu kunne få de samme interesser som hende, så ville det være bedst. Min mor ville sikkert også sætte pris på at jeg fik de samme interesser som hende og så fremdeles. Med andre ord, skal jeg lytte på min families røvsyge beretning om fuldstændig banale og trivielle ting og så bare i øvrigt holde min kæft. Og jeg lytter gerne, og jeg keder mig ikke engang!!! Men jeg bliver bare så skuffet når det ikke er gengældt.
Så er jeg fandme glad for jeg ingen penge har, og ikke skal drøne i Ikea hver weekend, hvis man bliver så pisse borgerlig, uinteressant og intetsigende. Sikke nogle værdier at have! Ikea er bare det bedste og sikke et fint hjem vi har… hvis I kan lide pæne ting, så køb noget kunst og hold jeres kæft.
Ja, bevidst tog jeg beslutningen fra den ene dag til den anden, men det har jo ligget og ulmet længe. Jeg har søgt og fandt det ikke. Jeg er ikke bange for Guds straf mere, for han eksisterer ikke. Hvis jeg var bange for Gud, havde jeg nok ikke meldt mig ud af folkekirken. Så er man jo idiot og det er jeg måske på mange punkter, men jeg overvejer altid mine handlinger nøje.
Hvad tror jeg så på? Jeg tror på menneskerettighederne og dertil skal mine folkekirke penge gå. Jeg tror på videnskabelige fakta og jeg tror på at vejen frem er at uddanne folk og ikke holde dem som slaver med begreber som Gud, straf og frelse. Vi behøver ikke de 10 bud, hvis bare vi tror på menneskerettighederne, vores sunde fornuft og viden.
Jeg har brugt Bibelen på Hverdagsdansk til at citere fra, den kan du finde her:
http://www.udfordringen.dk/bibel/index.php
Bibelforfalskninger kan du læse om her
http://www.ateist.net/artikel/cat_index_28.html

17. oktober 2007
Nåh men i går, d. 16/10 2007 var min mor, søster og jeg med mine niecer Timian og Christine i biografen. Vi var inde og se ”Guldhornene” og selvom jeg ikke går op i anmeldelser, så var jeg usikker på om den ville være god… men det var den! Den var rigtig sjov og spændende og det hele :-)
Vi ville ellers gerne have set ”Ratatouille” men den havde Timian lige været inde og se. Eller jeg ville egentlig bare se den, fordi jeg havde set i Aftenshowet (var det vist), at det var den bedste film for hele familien.
Men vi så forfilm til en film der hedder ”Enchanted”, som jeg vildt gerne vil se. Det er en børnefilm også, men den ser kanon morsom ud. Ikke fordi jeg er kæmpe stor fan af ”The Last Action Hero”, men jeg tror den er lidt a’la den.
Jeg grinede åbenbart meget under filmen og har åbenbart et morsomt grin, synes min søster i hvert fald – sådan at når jeg griner, kan hun heller ikke lade være med at grine *g* Sådan var det også da min mor, søster og jeg havde alle ungerne med i sommerhus. Min nevø og jeg spillede en del stangtennis m.v. og han havde det med og slå sig. Han har bare det sjoveste skrig og så kunne jeg bare ikke lade være med at grine – og så kunne Nicholas ikke lade være med at grine, fordi jeg har en sjov latter *ggg*
Bagefter fik vi en familiemenu med to store pizzaer, sodavand og chips. Da vi tog hjem og skulle sige farvel til min søster på Friheden station, ville Timian have et ekstra kys af sin mor og så ville vi alle sammen have et ekstra kys *fniZ* Jeg havde ellers rendt rundt og spillet fornærmet hele dagen – sådan med mellemrum – altså sur på min søster, fordi jeg var ked af, at hun var sur over jeg havde meldt mig ud af folkekirken. Men det er jo ikke så nemt, for jeg elsker jo min søster og det er så fjollet at være sur. Men det blev bemærket, men ingen vidste jo hvorfor, såh… endnu mere fjollet ;-)
Lige nu passer jeg min niece Christine. Jeg prøvede at slippe af sted med at sætte Bjergkøbing Grand Prix på, men den gik ikke *ggg* Hun var hurtigt herinde, først prøvede hun at komme lidt i kontakt med Michael og pludselig sad hun på skødet af mig og vi så billeder på computeren. Nu er Michael lige smuttet ind og tage sig en middagslur, så Christine har fået lov til at lytte musik på hans computer i nogle store hørebøffer og jeg har givet hende papir og farveblyanter, så hun kan sidde og tegne.
Jeg skal have farvet hår i dag, da det er længe siden og vi skal til ex-svigerinde Helles mors runde fødselsdag. Jeg vil farve det dyb rødt, sådan en meget rød en, men også meget mørk rød.
Nu har hun lige givet mig bægeret med cigaretter - som stod over på Michaels bord - fordi som hun siger ”jeg skal ikke ryge” *lol*
Nu spiller Christine så spil på nettet – jeg synes ikke det er så nemt at holde børn i dag fast i en aktivitet, der skal hele tiden ske noget nyt. Vi har ellers også hørt opera, fordi hun render rundt og synger opera – sådan cirka – men det er vist noget hun har lært fra Fiona… som jeg formoder er Fiona fra Shrek – hehe ;-)
Men jeg må ikke hjælpe hende med spillet og hun kan ikke selv finde ud af det, så det er jo lidt svært :-|
Ja, så er jeg altså i færd med at farve hår *ggg* Klokken er mange og Christine er taget hjem. Jeg fandt så ud af, at spil på nettet sagtens kan holde et barn beskæftiget i timevis, hehehe ;-) Problemet er så når farmor og kusine kommer og henter hende, så vil hun ikke gøre sig klar, for hun skal lige spille lidt mere. Men det var altså også pænt sjovt, det var inde på oline inde på DR’s hjemmeside. Hun klædte Kaj og Andrea ud og de har nogle pænt sjove kommentarer – specielt når man klæder Kaj ud i dametøj *loooool* ”En frø har altså sin værdighed, tag det af!” og ”Det her er den værste dag i mit liv!” *ggg* Når ungerne sidder og spiller, kan man (jeg) ikke lade være med at blande sig, så jeg ville også lige prøve at give dem nogle ting på *rødme*
I morgen er det Christines fødselsdag og hun skal have en cykel – som er Timians gamle cykel, men jo stadig rigtig flot. Hun skal vist også have en VHS-afspiller (hun har nemlig en DVD-afspiller). Jeg ved bare at jeg har fået ordre på ikke at købe gave, da min mor har købt rigeligt. Cyklen fra Timian har hun jo måtte købe af Timian, hvilket vel også er fint nok. Min mor og Timian har også lavet en prinsesse lagkage, så det bliver spændende at se den i morgen. Det er vist med et slot på… hvor bygningerne laves af roulader (faktisk havde dem hun har fået opskriften fra lavet det af toiletpapirruller med marcipan udenom, men det synes min mor og jeg var lidt ulækkert) og så is-kræmmerhuse som tagene på bygningerne. Det hele skal jo være lyserødt, så i dag har de vist farvet marcipan lyserødt.
Ja, det var vist alt for i dag. Jeg ved godt det er skrevet lidt fjollet og måske lidt intetsigende i dag, fordi jeg har siddet og skrevet om det der sker lige nu. Men jeg skal jo lige i træning igen, hehe – det er et år siden sidst mere eller mindre.
Nu skal jeg ud og have farven ud af håret, hyg jer og pas på jer selv og jeres kære :-)

18. oktober 2007
Nåh, men så er vi kommet hjem fra Christines 6 års børnefødselsdag. Det var hyggeligt, men meget stressende og jeg har en dundrende hovedpine.
Min mor og Timian har brugt hele dagen på at lave prinsesselagkage og øhh… den var sød, men kunne godt have været flottere, hvis min mor ikke havde lyttet til andres gode råd.
Det var en lyserød lagkage med et lyserødt slot på. Der skulle bruges marcipan, men det var gået helt i skudder mudder – marcipanen var ikke fast nok, så de havde også måtte bruge lyserød glasur. Så lagkagen var blevet noget sød *lol* Faktisk var det kun det yderste der var meget sødt, for selve lagkagen – fyldet var ret frisk med bær og så’en. Ret lækkert :D

Og så fik hun en cykel af os alle sammen og en VHS-afspiller. Hun fik en stol til at sætte på cyklen – på styret - så hun kan transportere en dukke (den fik hun af Timian). Hun fik også øreringe af Timian. Vi havde naturligvis også købt en cykelhjelm :D
Jeg havde naturligvis lavet et fint kort, det kan jeg da lige sætte ind her i dagbogen, hvis jeg husker det.

Vi skulle have haft ristaffel, men fordi kagen havde taget længere end beregnet blev det lagkage og kakao/kaffe samt øl/cola og chips. Da Michael og jeg kom hjem bestilte jeg så lige et pitabrød til os hver og fritter. Michael skal aldrig have noget, men ender med at spise det meste *lol*
Vi startede selvfølgelig med at mødes nede foran min mor, hvor hun fik cyklen. Det var vildt kaos da hun skulle prøve den, for alle havde gode råd, advarsler og hvad har vi ikke. Meget meget stressende, sikkert også for Christine.
Timian og jeg fik talt om Sims 2, så jeg er lidt hooked på at spille Sims, men det bliver vist ikke lige i dag. Vi fik også talt om bryllup – hun kan slet ikke forstå at vi ikke vil bruge mange penge på det. Vi gider bare ikke betale af på et bryllup efter vi er blevet skilt *ggg*
Nåh, nok for nu… vil skrive et indlæg om bøger, måske…

18. oktober 2007
I går nat ville jeg lytte til en bog jeg havde lånt på biblioteket. Den er godt nok anbefalet børn fra 11 år op opefter. Den handler om ånder og spøgelser – forfatteren prøver at forklare disse fænomener (videnskabeligt). Jeg kan godt lide at starte let op med ungdomsbøger og så fordi jeg læser nogle rimelig tunge ting på nettet lige nu.
Jeg tror jo ikke mere, men angsten sidder stadig i mig – og de historier var altså pænt uhyggelige *lol* Det er muligt de vil bevise og forklare at det ikke er sandt, men der er jeg bare ikke nået til endnu – så det var lige en tand for uhyggeligt *loooool*
Nåh, men jeg havde en bog jeg var i gang med, som jeg følte jeg burde afslutte først. Der var kun 20-30 min. tilbage. Jeg har holdt pause fra den i to uger, fordi den bare var for deprimerende. Men hvis jeg bare havde lyttet 1 min. længere, sååå…
Jeg vil gerne informere Henriette og Laura om at jeg endelig har fået læst Alkymisten :D Det er godt nok længe siden, men har vist ikke fortalt det. Michael og jeg sad og lyttede til den sammen og vi nød den, rigtig god bog :-)
Så har jeg lyttet til: Frodig ørken og Brød til min broder af Jacob Bech Nygaard. Det er en rigtig god bog om en afrikansk drengs crash med den europæiske kultur og tankegang. Første gang jeg gik i gang med den mistede jeg lyttelysten, men den er virkelig god og bliver bare bedre og bedre…
Jeg har også lyttet til Nåleøjet og Pigen og sommerfuglen af Jacob Bech Nygaard. Nåleøjet er bare så fantastisk. Disse to bøger minder meget om Jacob Bech Nygaards bøger Guds blinde øje og Du blev træl.
Guds blinde øje er en bog fra min ungdom, som jeg genlæste for 1 års tid siden. Den er virkelig fantastisk. To’eren hedder så Du blev træl og den mener jeg også at have læst, men kunne slet ikke huske den. Jeg var altså lige ved at opgive den, da den bare er så ond, ond, ond… men så indimellem kommer der stænk af håb og kærlighed, som holder én oppe. Du blev træl er den bedste bog jeg nogen sinde har læst og jeg kommer aldrig til at læse en bedre bog :D
Nåleøjet er næsten lige så fantastisk – også meget hård, men også med stænk af håb og kærlighed. Sådan starter Pigen og sommerfuglen faktisk også, men til sidst er den bare for ond i for lang tid… heldigvis… ja, jeg røber ikke slutningen :D
Men Guds blinde øje og Du blev træl handler om en børnehjemspige og hendes voksenliv… i 1920’erne-40’erne vil jeg tro.
Nåleøjet og Pigen og sommerfuglen handler om en evnesvag pige i samme periode vil jeg tro.
Jeg kan lige så godt bryde sammen og tilstå at Jacob Bech Nygaards bøger er nogle rigtig social realistiske tårepersere… og jeg er vild med dem!!! :D De handler om følelser og de svage i samfundet, han virker til at have stor forståelse for de svage i samfundet.
Men i hvert fald fik jeg mod på Jacob Bech Nygaards bøger igen i går, efter jeg havde hørt den sidste halve time :D
Jeg husker da jeg læste Guds blinde øje i mine teenage år – der syntes jeg bare starten var *øv-syg, men at den blev helt vild god. Denne gang syntes jeg faktisk starten var ganske udmærket :-)
Mens jeg ventede på to’eren af Frodig ørken (den som hedder Brød til min broder) måtte jeg have noget at trøste mig med, hehe… Det blev så en bog der hedder ”Vindens søn” af Henning Mankell. Den handlede om en svensk biolog der tager til Kalahari-ørkenen i 1870’erne. Her finder han en afrikansk dreng, som han tager med hjem til Sverige. Den er også lidt håbløs – altså handler om håbløshed, da drengen gerne vil tilbage til Afrika, men ingen lytter til ham. En ganske udmærket bog.
Dog var jeg lidt irriteret i starten, fordi ham biologen hele tiden onanerer (i starten) – og det gider jeg bare ikke høre om *lol* Sådan noget snusk finder man ikke i Jacob Bech Nygaards bøger *loooool*

1. november 2007
Nåh, men nu er vi da heldigvis totalt fallit. Heldigvis nåede jeg ikke at opdage dette før efter jeg havde bestilt fitness-tøj til 600 kr. :D
Vi skriver d. 1/11-07 og jeg har 300 kr. på kontoen, jeg har ikke betalt min mor de penge jeg plejer at afdrage og jeg har ikke betalt min tandlægeregning – det går sQ godt :D
Men vi har fået et gratis indkøbsnet og jeg er blevet et kendt ansigt på biblioteket :D De havde 5 års fødselsdag på biblio med klavermusik, så de uddelte indkøbsnet med logo på, så de kunne få lidt reklame :D Mens jeg stod og ventede på at komme til at tale med en dame der kunne finde mit fjernlån – der var nemlig kø – kom den ene bibliotekar over til mig med mit fjernlån. Perfekt! Man undres bare lidt, men det er nok alle mine fjernlån der har gjort mig kendt *ggg*
Og så var vi ovre i Intersport og kigge på fitness-tøj. Jeg kunne faktisk passe det de havde :O Men det ville koste mig 800 kr. og på nettet kunne jeg få noget jeg tror er pænere til 600 kr. Såh… den hjemmeside hedder www.beat-x.dk hvis nogen skulle være interesseret :D
I går holdt vi endnu et møde om mig med Michael, min mor, søster og kontaktperson. Det var endnu et godt møde, og vi talte bl.a. om et morgenritual der kunne gøre mig frisk, så jeg ikke lagde mig til at sove igen. Men jeg er jo en umulius. Jeg kan godt lide fred og ro om morgenen, men så bliver jeg sjældent frisk. Hvis jeg tænder for TV og kan finde noget interessant, kan jeg vågne op, men nogle gange er det så spændende, at jeg ikke kan fjerne mig fra det. Jeg kan også stå op, lave lidt der interesserer mig og så blive kanon træt, når jeg igen ikke har noget interessant at lave. F.eks. er det ikke nemt at stå op til oprydning og rengøring *gaaab*
Min søster fortalte mig også, at min niece har læst på min hjemmeside – nogle ting der ikke er beregnet for børn og som går hende meget på. Så vi talte om at jeg skulle skifte domænenavn – men jeg har jo en del besøgende, som jeg ikke kender, men som jeg har kunnet fornemme i min gæstebog, har haft meget brug for siden… bl.a. ved jeg der er en del der bruger og linker til http://www.cyberraga.dk/psyk-adr-tlf.html ... så det er ikke nemt at skifte domæne. Samtidig synes Michael også det er bedre at tale med min niece om de ting der bekymrer hende, for hvis hun finder min hjemmeside på det nye domæne, så kan vi fortsætte sådan. Derfor har jeg lovet at tage en snak med min niece – og så tror jeg, jeg skal sige til hende, at hun ikke skal vise den til veninderne. Hun er jo kun 10 år.
Min mor ville ellers ikke have min søster skulle sige noget til mig, fordi jeg har stor glæde af siden og at jeg ved jeg har besøgene der har stor glæde af siden… men jeg er glad for hun sagde det. Fordi så kan jeg tage en snak med min niece, for nogle af de ting der har skræmt hende er jo gamle ting, som ikke er gældende mere, men som er en del af mig og min vej til at få det bedre… derfor skal de stadig være på siden.
Jeg siger ikke jeg er blevet 100% rask, men jeg har fået et tåleligt liv. Jeg kan stadig få selvmordstanker, men som jeg fortalte min mor for mindst ½ år siden, så tror jeg jo ikke på noget efter døden og derfor ønsker jeg ikke at dø, selvom jeg kan blive så deprimeret, at jeg føler det hele kan være lige meget. Men jeg tror ikke der er noget at frygte… for min dødsangst er ret betydelig… også selvom jeg er helt nede i kulkælderen er den lidt med på sidelinien…
Så har jeg lige set Politisk duel på TV2 mellem Fogh og Helle. Er det bare mig eller er Helle blevet 50% mere lækker her under valgkampen? :D Jeg er helt pjattet med hende, hvor hun tidligere ikke lige var min kop the - selvom jeg politisk var/er stort set enig med hende. Og hvor er det i øvrigt dejligt befriende, at de begge kunne opføre sig som voksne mennesker. Det ses ikke så tit nu om stunder blandt politikere.
Jeg har tidligere set Lars Lykke Rasmussen opføre sig som en lille unge der ikke fik sin vilje… stakkels ham, alle de andre børn drillede… nårh, lille pus! :D
Tilbage til mødet… eller efter mødet faktisk… talte vi lidt om religion osv. Jeg kunne fornemme, at min søster har accepteret min beslutning nu og godt kan tale lidt om det – så det var bare rigtig dejligt. Hun gad endda lytte på lidt fra min nye bog der hedder ”Bedst af alle verdener – myter i det 21. århundrede”. Jeg prøver virkelig at begrænse mig, for der er ikke rigtig nogen der deler mine interesser – men det er jo bare så spændende og jeg brænder for det… så det er svært at begrænse sig.
Men vi talte om at blive gift i min søsters have… det har hun tilbudt tidligere, men det har hun åbenbart glemt igen. Men tilbuddet stod dog stadig ved magt, selvom hun ikke vidste hvordan haven ville se ud til den tid. Det er jo sådan set også lige meget, bare vi kan være der :D Jeg delte så min bekymring omkring hvem der skal vie os… og endte med at spørge min søster om hun ville. Så sagde hun, ”jamen det må jeg da ikke” eller ”det kan jeg da ikke” *lol* Selvfølgelig kan hun det! Vi skal bare på Rådhuset og klare det juridiske dagen før. Jeg vil da langt hellere have min søster vier os end… ja, jeg kan ikke engang finde et alternativ, for det skal jo i hvert fald ikke være en præst :D Såh…
Vi så en gyser i går – der står ikke på coveret at det er en gyser, men det var det. En gyser om virkelighedens verden. ”Vejen til Guantanamo” – jeg blev så gal! Jeg blev så rystet. Jeg burde jo nok have vidst det, men selvom jeg ser mange nyheder, er der ting der bliver filtreret fra, fordi det er for grusomt. Jeg kan ikke forstå hvordan man kan behandle mennesker, som de dejlige drenge blev behandlet i filmen. Selvom de bad til Allah osv., så viste det sig, at i hvert fald den ene overhovedet ikke havde noget forhold til religionen… men det fik han. Det var en flok engelske knægte der skulle til bryllup i Pakistan… de fik den smukke tanke at tage til Afghanistan for at hjælpe… det var i oktober 2001. Så blev de fanget og ødelagt i… 3 år tror jeg. Som de engelske drenge de var, troede de at amerikanere var gode nok… og vel ikke mindst englænderne… men det er de ikke… i hvert fald ikke hvis man er sorthåret og lidt brun i huden.
Husk og støt SF’s og/eller Socialdemokraternes valgkamp – og stem på dem den 13. november 2007.


4. november 2007
Så fik jeg set den sidste duel mellem Helle og Fogh. Som almindelige mennesker tror jeg egentlig godt jeg kan lide dem begge. Tonen var lidt hårdere denne gang og det var muligvis Helle der lagde op til det, men det var jo åbenbart også hendes sidste mulighed. Fogh vil åbenbart ikke stille op til flere dueller.
Sådan som jeg ser de to mennesker, så er de jo begge søde og rare (men derfor bliver jeg alligevel aldrig enig med Fogh i særlig mange emner). Men jeg kan bare se, at Helle brænder for dette her! Det sagde hun oven i købet også i den efterfølgende TV-avis. Fogh står bare og smiler venligt selvom han nogle gange virker som om han tordner indvendigt… selvom smilet ellers ser ud til, at følge med op til øjnene… hvordan gør han mon det…??? Hmmm…
Jeg siger ikke at jeg ser det særlig tit, men indimellem kan jeg mærke, at Helle bliver rystet, chokeret og gal over modstanderens mangel på socialt ansvar. Hun bliver rystet over at man kan tænke som de borgerlige/liberale gør… den fuldstændige ligegyldighed de har overfor mennesker der burde få en masse hjælp.
Det er nemlig det uhyggelige ved de borgerlige/liberale - folk der er ligeglade med andre end dem selv og deres allernærmeste. De er sjove, søde og venlige… altså lige indtil du stikker indsamlerbøssen frem… så bliver de ganske ubehagelige. De ønsker nemlig ikke at beskæftige sig med andres nød, for de er ligeglade – men de ved godt de er egoistiske (eller at andre ser dem sådan i hvert fald) og derfor bliver de sure på folk der minder dem om andres nød og deres egen egoisme. Derfor er det nemt at være sød og sjov – derfor kan de ikke forstå andre menneskers sortsyn. Ikke at ”vi” (jeg) altid ser sort på tingene altså.
Men når man lytter på Fogh, kan det indimellem være svært at gennemskue at han er liberal. Han vil jo så gerne have at vi skal tro, at der ingen forskel er på de to partier. Hvilket jo er fuldstændig fjollet, for hvorfor går vi så til valg? Han vil gerne have os til at tro, at en stemme på partiet venstre er en stemme på velfærd m.v. Specielt i disse tider, hvor folk virker til at føle noget for velfærden (nu hvor den nuværende regering har fået kørt den i smadder de sidste mange år, skal der jo til at rettes op på den igen). Han vil gerne give os alt det SF og Socialdemokraterne lover os – men han vil også give os mere (skattelettelser f.eks.), hvilket er fuldstændig urealistisk. Så hvis du tvivler på hvordan SF og Socialdemokraterne skal løse den opgave, så skal du måske også tænke på hvordan Fogh vil klare den endnu større opgave.
Jeg så en mand i TV-avisen der stadig ikke havde fundet ud af hvordan Helle ville finansiere velfærden. Nu vil jeg naturligvis ikke tale grimt om manden, for han syntes Helle gjorde det største indtryk på ham, men… det forstår jeg ikke? Hun har hele tiden sagt, at fordi der ikke bliver skattelettelser, som højrefløjen ønsker, bliver der jo netop råd til mere velfærd :D
Jeg måtte lige grine lidt (fordi jeg bare er SÅ enig), da Helle sagde at partiet Venstre jo burde behandle den LILLE gruppe afviste asylansøgere fra Irak ordentligt… specielt når de selv har været skyld i den krig folk er flygtet fra :D Er hun ikke bare lækker? :D
Og så er endnu et medlem fra Ny Alliance kommet ud med et ”genialt” forslag, som så er trukket tilbage igen. Ja, det sker jo indimellem at man i et parti kan blive uenige, men Ny Alliance er jo konstant uenige. De består af alt for mange individualister… og de virker ikke til at være enige om særlig meget. Ny Alliance er simpelthen den største joke til dette valg. Hvorfor de får mange stemmer er fordi folk overhovedet ikke ved noget om politik (ikke at jeg selv er den helt store ekspert). Ligesom dengang Jacob Haugaard stillede op til folketingsvalget. Alle idioterne stemte på ham og det var altså pænt mange! Men forskellen på Jacob Haugaard og Ny Alliance er, at Haugaard faktisk gjorde det som en joke – hvilket selvfølgelig ikke var særlig smart af ham, men han kunne jo ikke vide, at der var SÅ MANGE idioter i Danmark. Jeg venter stadig på at Ny Alliance står frem og siger: ”Der narrede vi jer godt nok, hva’? Haha!”
Husk at gøre dit bedste for at støtte SF og Socialdemokraternes valgkamp indtil den 13. november 2007 hvor du skal HUSKE at stemme på dem.

11. november 2007
Jeg vil godt lige tale om politik lidt endnu. Jeg ved godt at mine få faste læsere ikke har den store interesse heri (eller i hvert fald helst vil have de sædvanlige indlæg), men I må lige finde jer i det lidt endnu.
Jeg kan ikke helt gennemskue hvor mange læsere jeg har, men hvis jeg nu kunne rykke bare én læser mod venstrefløjen ville det jo være ret lækkert :D
Jeg har også noget andet at fortælle om, men det bliver i et andet indlæg. Jeg har længe ville skrive dagbog om forskellige ting, men jeg har simpelthen været så syg. Hvad jeg fejler ved jeg ikke, men jeg har bare ondt i hele kroppen og er utrolig træt (sover alt for meget).
Men jeg ville gerne starte med at indrømme at jeg har sovet gevaldigt i timen. Jeg vidste godt nok ikke at kristendemokraterne vil vælge Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Jeg har godt nok ikke kunne finde ud af dem i denne valgkamp, men det er da klart – det giver meget bedre mening nu.
Jeg har jo lige set afslutningsdebat. Jeg har tidligere ofte stemt på Enhedslisten og jeg må indrømme at mit hjerte stadig banker for dem. De er sådan nogle smukke mennesker, der virkelig brænder for at skabe en bedre verden for alle. Men jeg har lovet en god ven, som er meget engageret i politik og er en slags ekspert på området, at stemme på SF, da de har mulighed for at få bedre indflydelse. For mig er det ikke så vigtigt om jeg stemmer det ene eller det andet, bare jeg stemmer til venstre for midten. Mit menneskesyn ligger uden tvivl til venstre, men som mange andre er jeg ikke 100% enig med et parti. Det tror jeg de færreste er.
Jeg kunne heller aldrig drømme om at stemme personligt, for igen… jeg er ikke ekspert. Jeg stemmer ikke på SF fordi jeg synes Villy er pænere (af udseende) end de andre – jeg stemmer på SF’s menneskesyn. Jeg stemmer ikke personligt, fordi jeg ikke ved så meget, at jeg kan vurdere hvem der er den bedste i f.eks. SF.
Der er simpelthen alt for mange egoister i Danmark: ”Jeg er gammel og derfor stemmer jeg på Dansk Folkeparti, for de vil gøre noget for de gamle.” Personen kan tydeligvis heller ikke lide indvandrere, for ellers stemmer man vel ikke på DF – så ville man vel foretrække at stemme til venstre for midten? De vil da bestemt også gerne gøre noget for de gamle.
Folk kan kun kapere det der lige er i deres liv, det der er relevant i deres liv. Gør noget for de gamle og skid i øvrigt på alle andre – sådan føler jeg folk er! Måske lige på nær børn – de fleste har da heldigvis noget til overs for børnene. Ikke for deres forældre – fuck dem, de skal bare have det hårdt. Måske vi skulle hjælpe børnefamilierne, give dem flere penge og bedre muligheder. Vi vil jo gerne have at der er børn, så danskerne ikke er forsvundet ude i fremtiden, ikke? Det tror jeg vi vil, men vi er (blandt andet) ligeglade hvordan miljøet er for dem. Vi bruger masser energi, vil ikke investere i vedvarende energi, forurener det bedste vi har lært, bruger for meget vand, forkerte produkter der ødelægger grundvandet m.v. Vi tænker slet ikke på, at der gerne skulle være rart ude i fremtiden, når vores børn, børnebørn, oldebørn m.v. skal leve.
Der er nogle mennesker der skal lære at sige ”mig!” – tænke på sig selv, passe på sig selv og forkæle sig selv. Jeg kender rent faktisk sådan nogle mennesker. Desværre er der også ekstremt mange mennesker der skal lære at tænke på andre – folk der kun tænker på at de skal have det godt. Folk der vælter sig i penge og materielle ting – og stadig vil have mere. Men det de higer efter bliver nok svært at finde, for de ved slet ikke hvad det er de mangler. Måske har de aldrig fået det. Kærlighed! Hvis du har en familie, børn, venner, så prøv at brug noget tid sammen med dem. Sluk for mobiltelefonen og nyd din frihed – det er nemlig frihed! Tænk kun på nuet og nyd det. Måske lykkes det ikke i første forsøg, men alting kræver jo øvelse.
Men du skal ikke blot modtage, for det er slet ikke det bedste. Prøv at gør noget for andre. Hjælp en gammel dame over vejen – måske hun bliver sur, men så har du nok fundet den forkerte :D Find dem der har brug for din hjælp. Brug din tid og penge på mennesker der har brug for det og sætter pris på det. Dine børn sætter pris på at du bruger tid med dem – de ved det måske ikke, ligesom du ikke ved at du har brug for kærlighed. Dine børn har ikke brug for at du køber endnu en stor og dyr gave til dem, som de ikke gider bruge tid på om ½ år.
Nu kan jeg kun snakke om min egen verden. Jeg har jo stor glæde i at sende mine penge til børn i ulandene. At modtage billeder af glade børn med mad, tøj, legetøj osv. er bare sådan en glæde for mig. At modtage deres dejlige breve, hvor de fortæller om deres verden og deres taknemmelighed for det de har modtaget – og det behøver kun at være, at få lov til at komme i skole.
Jeg tænker nemlig, at vi tidligere har købt så mange ubrugelige køkkenmaskiner, som vi aldrig har brugt og bare står og tager plads op i køkkenet, hvilket giver mere rod. Eller tøj, produkter til personlig hygiejne som man bare må eje, men som man aldrig bruger. Hvorfor ikke bruge de penge på ting som der virkelig er behov for? Og der er virkelig behov for uddannelse, mad og opbygning af Afrika, Asien, Sydamerika m.v. Der er brug for at støtte Amnesty International, så alle mennesker har rettigheder.
Min dejlige mor har det med at bruge sine penge på hendes børn og børnebørn, så jeg blev altså rigtig glad og stolt af hende, da hun fortalte mig, at hun havde brugt 400 kr. på en taske – wow! Hun bruger også penge på Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen m.v. Men der hvor hun er rigtig god er i sit lokalsamfund. Hun har tidligere hjulpet naboer med at handle ind. Hun er også god til at tage en sludder med de ældre mennesker eller andre ensomme, i hendes område, der har brug for det.
Brug din tid på andre, hvis det er det du kan eller det du har ”råd” til – og brug dine penge på folk der virkelig har brug for dem, hvis du har penge til det. Jeg lover det giver en dejlig følelse i hele kroppen. Jeg er selv førtidspensionist – jeg har godt nok ingen børn, men jeg ville også modtage flere penge hvis jeg havde børn (jeg ved godt børn er dyrere end det man får). Men hvis jeg har råd til det, har du garanteret også!
Ja, det blev måske ikke så meget om politik, men det var altså det jeg åbenbart havde på sinde. Men hvis du kan forstå noget af det jeg har skrevet, så vil jeg råde dig til at stemme til venstre for midten – i hvert fald stemme på de partier der ønsker Helle Thorning-Schmidt som statsminister og det er altså: Socialdemokraterne (selvfølgelig), Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre og Kristendemokraterne.
Nu stemmer jeg ikke på køn, udseende eller andre mærkelige ting, men ville det alligevel ikke være lidt cool, at få den første kvindelige statsminister i Danmark? Specielt nu hvor Helle Thorning-Schmidt er så dygtig og kompetent.
Jeg må lige huske en ting: Højrefløjen har det med at sige at Danmark er det bedste land på mange områder. Vi er det mest lige land, f.eks. Altså forskellen på fattig og rig er ikke så stor i Danmark. Men hvilket argument er det lige? Skal vi stå i stampe, fordi vi er de bedste. Skal vi ikke stadig udvikle os og hele tiden blive bedre på alle områder og blive endnu mere lige? Så vidt jeg har kunnet se – dette er godt nok et eller to år siden… der så jeg, at Danmark betaler mindre i ulandsbistand end vi tidligere har gjort. Vi er måske stadig dem der giver mest, men vi går ligefrem tilbage – og mange lande har stadig brug for vores økonomiske hjælp.
Jeg synes også det er et mærkeligt argument, at man ikke kan give mere i kontanthjælp, fordi så bliver det mere end mindstelønnen og så kan det ikke betale sig at arbejde for nogle mennesker. For det første ser jeg det som en stor gave at kunne arbejde – men det er måske fordi jeg ikke kan arbejde, men gerne ville. Jeg troede at det var en glæde at gå på arbejde og kunne bruges til noget. Men hvis det virkelig forholder sig sådan, hvorfor så ikke sætte mindstelønnen op?
Hvorfor skal vindmøller være sådan et stort problem? Villy Søvndal siger, at hans bror sætter stor pris på hans vindmølle, men hans modstandere siger, at det er fordi Villys bror jo tjener penge på den. Jeg ved godt, at nogle mennesker er meget sarte og jeg ved ikke præcis hvor meget en vindmøller larmer. MEN jeg ville da også kigge på den vindmølle og sætte pris på den. Ikke fordi jeg tjener penge på den, men fordi den skaber et bedre miljø for mig og fremtidens generationer. Hvorfor skal alting handle om ”mig, mig, mig”… kan man ikke se på tingene i et større perspektiv.
Og til indlæggets muntre indslag:
En ældre dame går inde ved Christiansborg. Hun skal forcere kantstenen, men falder. Tilfældigvis kommer Anders Fogh forbi og hjælper den ældre dame. Hun takker ham mange gange og Fogh siger: ”Så kan jeg måske regne med din stemme her på tirsdag?”: Hertil svarer den ældre dame: ”Det var altså knæet jeg slog – ikke hovedet!” *ROFL* Måske er den gammel, men stadig et grin værd :D
Husk at stemme på tirsdag den 13. november 2007 – hvis du ikke stemmer, har du ikke ret til at brokke dig :D
Hvis du stemmer på Socialistisk Folkeparti, Socialdemokraterne, Enhedslisten, Radikale Venstre eller Kristendemokraterne, så er jeg sikker på vi får et bedre Danmark hvor alle kan have det godt.

18. november 2007
Nåh men altså… det blev ikke til så meget dagbogsskrivning i går, for jeg kom lige til at ændre tema og det kan jo godt tage sin tid :D Jeg håber I kan lide det, men mest af alt at alt på siden kan læses.
Jeg har en god ven, som synes det var lidt for dystert og lidt svært at læse… men han bruger altså også en meget høj opløsning på sin skærm :D Men hvis jeg får flere klager, skal jeg nok ændre tilbage… eller finde ud af hvordan hulen jeg får ændret størrelsen på skriften. Det er faktisk totalt cool at sidde og finde ud af hvordan man retter de forskellige ting… altså når det lykkes :D Men der er rigtig mange skriftstørrelseangivelser i dette tema og det står bare hulter til bulter, så jeg ved ikke rigtig om jeg kan overskue at ændre alt det :-|
Det der chokerede mig, var at Henriette ikke sagde det var for dystert…?!? Men jeg tror hendes kære forlovede har haft en rigtig god indflydelse på hende, på det punkt :D Jeg har jo altid været en stor fan af dystert og gothic… vampyr-agtig som min mor kalder goth-piger *lol* Jeg har det faktisk skidt med alle de hvide sider der findes på nettet ;-) Dengang jeg brugte mIRC havde jeg også indstillet det til sort baggrund – super behageligt *ahhh* :P
Aiii… nu har jeg allerede brugt for meget plads på at tale om temaet, så det ryger i et indlæg for sig selv…
Hov hov… og husk at tjekke footer’en… altså nederst på siden. Der havde jeg et billede af nogle lys… det har jeg så stadig. Men jeg havde også lavet en ekstra header… den troede jeg skulle bruges til noget, men det var vist bare en alternativ større header. Men nu har jeg så lavet en kæmpe footer med begge billeder, for jeg var også ret glad for den ekstra header jeg lavede. Det er (fra venstre) min oldemor og oldefar, min farmor og farfar, min mormor og morfar og min mor, far, søster og bror. Jeg synes selv det er super hyggeligt, at jeg lige kan scrolle ned og kigge lidt på dem :-)

Det jeg ville fortælle om var et foredrag jeg var til med Michael, min mor og to af hendes arbejdskollegaer. Det er godt nok ved at være et par uger siden – og det blev vist optaget til DK4… jeg ved de også har det med at genudsende en masse, så måske der stadig er mulighed for at se det på DK4… for det kan varmt anbefales.
Vi var med lidt af tvang – hverken Michael eller jeg havde særlig meget lyst til at være der, men vi ændrede meget hurtig mening.
Det var med Chris MacDonald, som jeg gerne indrømmer at jeg ikke kendte før foredraget. Jeg har da hørt om ham, men aldrig set ham.
Han var bare så kanon morsom, men det var også lærerigt. Udover han var sjov, så fik vi også dyrket en del motion under foredraget – og så er min mor bare solgt. Hun elsker også sange til runde fødselsdage, hvor man skal rejse sig og gøre motion ;-)
Noget af det første han fortalte om var da han var med i ”Chris og chokoladefabrikken”. Han fortalte om hvordan amerikanere er – at de altid er ”over the top” (sådan anspændt glade, men at det sjældent er ægte) og at danskere er mere ”Rolig nu” og ”Lad os nu se”.
Derfor vidste han, at det ikke ville blive nemt på chokoladefabrikken. De havde slukket for båndet på fabrikken og det var første gang i 30 år at det skete. Han havde så 8 minutter til at charmere de ansatte – han charmerede dem med ½ l. cola og en stor plade chokolade. Men lækkerierne fik de under chefens tale, så da Chris skulle tale til dem var de nærmest i insulin-chok.
Han spurgte så hvordan de havde det og havde forventet at de fleste sagde, at de havde det nogenlunde eller værre. Men de svarede faktisk at de havde det godt eller bedre. Han bruger en skala fra 1-10.
Så spurgte han om vi havde en kuglepen med – og at dem der ikke havde en kuglepen med, var mennesker der regner sig selv for at være ret intelligente… jeg havde ingen kuglepen med *lol* Men jeg var altså heller ikke helt forberedt… og jeg har altid haft indtryk af, at dem med kuglepen, mente de var ekstremt intelligente… sad og så vildt intelligente ud mens de lavede noter (eller krusseduller ;-) ).
Men min mor havde en kuglepen og så skulle vi notere noget af det han sagde. Vi skulle tage os på panden med fingerspidserne og så bagefter kigge på fingrene hvor vi havde taget os… ”Sig hej til jeres frontallap” sagde han. Bagefter skulle vi gøre det samme lidt over nakken og sige goddag til vores lillehjerne. Han jokede lidt med, at alt for mange gjorde deres frontallap og lillehjerne større end den er *lol*
Men så skulle vi altså skrive: Min frontallap er urealistisk!
For man siger til sig selv lige før nytår, at nytårsfortsættet er at holde op med at ryge. Så spørger man (frontallappen) og den siger, at det kan SAGTENS lade sig gøre. Frontallappen siger ”Hvorfor ikke også gå på slankekur” og mange andre svære ting på én gang.
Lillehjerne interesserer sig for fire ting: Overlevelse, mad, søvn, sex.
Lillehjerne vil gerne spise mere end man burde og lillehjernen synes man skal lægge sig ned når man sidder ned (den er lidt doven den lillehjerne ;-) ).
Og så skulle vi op og bevæge os – man skal helst aktivere sig hver 25. minut. Vi strækkede os (op i vejret), så strækkede vi os til den ene side og til den anden side (op i vejret), vi hoppede og hvis der havde været plads skulle vi også have lavet ”sprældemand”. Vi skulle også lave en ”amerikansk football” balanceøvelse (I ved… når de ”sidder” lidt ned, men altså stående, bøjer sig fremover, tager hænderne frem og løber hurtigt på stedet). Og så skulle vi tage knytnæverne op og spænde armmusklerne alt hvad vi kunne… her advarede han mod prutter og min mors arbejdskollega sagde at det var for sent *lol*
Så nævnte han en succes cyklus, som er:
Information
Inspiration
Strategier
E.R- = Excuse Removal, U.F. = Undskyldningsfjerner.
4. Implementere
5. Motivationstjek
Det gule er flodhesten (hippo campus) = Hukommelse.
Der er en masse hjerneceller, som har forbindelser til hinanden.
Når man passerer de 30 år begynder hjernecellerne at forsvinde.
Hvis du spænder musklerne og dyrker motion producere du BDNF som genopbygger hjernecellerne.
Han fortalte om oxitoxin (kramme, omsorg):
Kvinder producerer 10 gange så meget som mænd
Gravide kvinder producerer 100 gange så meget som mænd
Nyforelskede mænd producerer mere i 14 dage.
Han talte om søvn, som naturligvis er meget vigtigt for et godt liv.
Søvnen forstyrres af:
TV
Koffein
Stress
Snorken (manden der snorker)
”Kærlighed” (kvinden der vil kramme)
Kampen om dynen.
Heldigvis har Michael og jeg da hver vores dyne – og det har de fleste vel…?!?
Tilbage til det med at aktivere sig:
Hvis man har siddet stille i _____ tager det _____ at aktivere hjernen:
1 time 4 min.
2 timer 10 min.
3 timer ½ time
6 timer 1 time
Det er godt med en skridttæller og musik, men knap så godt med en kalorietæller (på motionscyklen f.eks.). For så sidder du der og sveder – du ser du har tabt dig 50 kalorier og det er vist hvad der er i et æble… så forsvinder motivationen vist ;-)
Bliv klog og spis: Blåbær, gerne frosne.
Minimer chancerne for kræft og spis: Broccoli.
Spis også: Fisk, en lille håndfuld knæk-selv nødder + vand, spinat og karry.
Han fortalte så at kvinder var dårlige til at multitaske… Der blev jeg altså lidt skeptisk, for jeg har set nogle meget overbevisende eksperimenter. Men det viste sig, at kvinder faktisk er dårlige til at multitaske – mænd er bare ELENDIGE til det.
Eksempel:
Tæl til 10 så hurtigt du kan (det går pænt stærkt og fejlfrit, ikke?)
Sig så de første 10 bogstaver i alfabetet så hurtigt du kan (A-J) – det går også stærkt og fejlfrit.
Prøv så at kombiner de to ved at sige: A1, B2 osv. Sig det så hurtigt du kan… det går hverken stærkt eller fejlfrit, vel?
Vi mennesker er bare ikke særlig gode til at multitaske.
Mere om søvn:
Du skal ligge 8 timer i din seng. Du skal sove 7½ time i træk, du skal ligge dig ned og bruge 10 min. på at falde i søvn. Hvis det tager under 10 min. er du i søvnmangel.
Så gav han os 5 gode ord, vi skal sige noget oftere:
Pyt
Hjælp
Nej
Mig
Tak
Han fortalte selv om ordet ”pyt”, at han i starten sad i sin bil og var helt rød i hovedet og behersket prøvede at sige ”pyt”… men nu var det blevet lidt bedre.
Til sidst fortalte han om ”Race Across America”. Det er noget han har deltaget i, og det tog ham ½ år at komme sig. Han havde mistet alle sine tånegle, fået store huller i ballerne som skulle syes sammen, mistet følelsen i fingrene og mistet følelsen i… ”skal vi kalde den Willy?” (sagde han).
Han var gået til lægen mht. Willy og lægen sagde ”jeg TROR nok den kommer til at virke igen”. Så var han sQ blevet bange. Han havde ringet til sin mor for at få noget trøst. Moren havde sagt: Christopher!!! (hans mor siger Christopher – og ikke Chris – når det er alvorligt og hun er gal på ham). Nu havde hun ikke sovet al den tid han havde deltaget i løbet og alle mulige ting havde hun været bekymret for, og hun sagde: ”… og nu siger du jeg ingen børnebørn får?” … men heldigvis kom den altså til at virke efter ca. 6 måneder.
Så han fortalte at det første han gjorde om morgenen var: At ryste den ene arm, så den anden arm, så det ene ben, det andet ben og willy-området… sige: ”Det hele virker – Tak!”. Så det er min mor begyndt på og min søster fortalte i øvrigt, at min mor havde underholdt med Willy-historien, da hun og min søster var ovre og sige farvel til min niece, da hele klassen skulle på koloni *lol* (sådan med alle de andre forældre der kunne høre willy-historien ;-) ).
Men altså det jeg ville sige var: Hvis I får mulighed for at se et foredrag med Chris MacDonald, så gør det!!! Det kan varmt anbefales! Vi skreg af grin og vi lærte også en masse. Han er helt fantastisk! :-)
20. november 2007
I går brugte jeg hele dagen på at sidde og rode med mit tema – jeg har jo fået en del klager *g* Jeg blev nogenlunde tilfreds, selvom jeg gerne vil have mellemrummet mellem indlæg og højre sidebar bare en anelse mindre. Men jeg ved snart ikke om jeg gider rode mere… med mindre jeg får flere klager, men min gode (åbenbart anonyme *ggg*) ven, var i hvert fald godt tilfreds i går, såh… :-)
Jeg fik da chattet lidt med ham den anonyme ;-) og minimalt med Henriette. Men det var mest om de var tilfredse med temaet nu og så skulle Henriette også have hjælp til at sætte YouTube-videoer ind i sine indlæg. Men hun bruger wordpress.com og jeg har det liggende på min server, så jeg kan tilføje forskellige plugins… og jeg ved ikke helt hvordan wordpress.com virker.
Jeg forsøger mig lidt med last.fm i disse dage – og jeg er ikke videre begejstret, men jeg må nok prøve at ofre de sølle 18 kr. om måneden det koster – for at se om det bliver bedre… men det må vente til Michael får job, tror jeg. I hvert fald må det vente til at jeg føler jeg har tiden til at prøve det ordentligt.
Nåh men, så spiste vi aftensmad, så 24 timer og gik på hovedet i seng. Ikke så godt at gå i seng lige efter aftensmaden, men vi havde begge siddet paralyseret foran computeren og glemt alt omkring os.
Men jeg skal altså huske at komme op og bevæge mig engang imellem, for jeg har været totalt skadet i alle kropsdele de sidste 3-4 uger tror jeg. Det har været en meget mærkelig måned, to uger med alt for meget søvn, forkølet, smerter i alle mulige og umulige dele af kroppen.
---
I dag kan jeg virkelig være stolt af migselv, for jeg har lavet en del mere end jeg plejer herhjemme og samtidig med Bostøttens hjælp, så ender her med at blive helt pænt en dag :D Men det var lidt et uheld, at jeg arbejdede så meget *g* Jeg troede Bostøtten kom kl. 10:00 (men hun kan risikere at komme ½ time før eller ½ time efter kl. 10), men hun kom først kl. 13:30. Den oprindelige aftale var, at hun skulle komme kl. 11, men det måtte hun nemlig ændre til kl. 10. Det var jeg jo ikke meget for, men samtidig vil jeg ikke miste hende og få en anden, for hun er virkelig god til at hjælpe mig :-) Michael og min mor ved ikke rigtig med hende, for hun har fået mig til at blive en rigtig smide-ud én og vi er jo ellers alle sammen lidt klunsere i min og Michaels familie… den eneste der er sluppet for denne forbandelse er min søster ;-)
Men altså, jeg var jo så oppe kl. 8:30, hvilket bestemt ikke var behageligt *lol* Men jeg ville gerne lige fjerne det værste inden hun kom. Jeg fik så ryddet op i stuen… jeg ville også sætte lidt tøj over, for ellers ville hun have at vi gik i vaskekælderen og der har jeg ikke fået købt et kort… men vi har heller ikke råd til at købe NOGET SOM HELST, for vi er mega fattige *hulk*
Da jeg så havde sat en maskine vasketøj over gik jeg i krig med min undertøjs- og strømpeskuffe (ikke én, men to pænt store skuffer). Der er simpelthen så mange strømper, selvsiddende og undertøj fra dengang jeg var mange kilo lettere… og jeg smed stort set det hele ud. Det blev til en hel proppet Netto pose. Jeg har bare så mange par selvsiddende, som har været i sådan en dårlig kvalitet, at de går i stykker bare man kigger på dem… og så med mit temperament… det ender altid med at Michael får en skideballe og jeg skriger som en lille møgunge, der ikke får sin vilje *lol* Så nu har jeg smidt det ud og vil kun købe kvalitets-strømper, hvilket jeg egentligt har gjort længe… men bare ikke fået smidt alt møget ud (og imellem alt møget er det ret svært at finde de gode par ;-) ). Mht. strømper, så havde jeg en milliard (overdrivelse frem for forståelse :D) sorte i dårlig kvalitet og en milliard strømper, hvor jeg kun havde den ene halvdel *grrr* Endnu noget der ikke er godt for Michaels og mit forhold – og mit blodtryk ;-)
Så nu har jeg stort set ingen strømper, hvilket måske er lidt upraktisk her om vinteren – specielt når vi ikke har nogen penge *rødme*
Nåh men, jeg kan ikke præcis huske hvilken rækkefølge jeg gjorde det hele i, men jeg fik pillet vasketøj ned fra to stativer, sat endnu en maskine tøj over, stillet rent service, bestik, kopper, glas og gryder på plads. Sat opvaskemaskinen til at køre to gange (den ene gang var altså lidt fråds *rødme* ), hængt vasketøj op… og så kom Bostøtten. Der var jeg altså være lidt småtræt – selvom jeg dog havde siddet og fået en kop the, spist en skagenslap og set TV-avisen og Horisont.
Men vi gik så i gang med toppen af vores reol… vi fik pillet det hele ned og støvet af. Jeg satte de ting op jeg ville beholde og nu skal Michael så vurdere resten… hvilket han dog ikke har gjort endnu, men han slipper ikke *gnæk*
Så fik jeg samlet vores uldvask… den havde jeg nemlig ikke kunne vaske, da vi ikke havde uldvaskemiddel, men det har Michael været ovre og købe, så det skal jeg i hvert fald have gjort i morgen… Problemet er, at vi kun har to stativer til vasketøj og de er fyldt op… og vasketøj tørrer jo ikke ligefrem hurtigt i det her vejr, så måske jeg bliver nødt til at vente til i overmorgen – og det er altså nederen :-|
Det ene vaskestativ har vi endda lånt af min mor… men vi har dem stående på altanen og der er simpelthen ikke plads til et tredje.
Og så gik vi i gang med computerværelset… hmmm… hun synes jeg havde været meget dygtig i dag og jeg havde også holdt det meste af det vi har lavet tidligere – jeg havde også selv ryddet lidt op i computerværelset en anden dag, såh… Men nu var jeg altså blevet så træt og det er jo vanskelige ting i computerværelset – ting man skal tage stilling til, om de skal smides ud… ikke bare vasketøj og opvask, som man ikke behøver tænke over. Derfor var det Bostøtten der lavede det meste og jeg gik rundt og så ud som om jeg arbejdede… det gjorde jeg også, men det var småting jeg fik lavet – og noget af det var bare at flytte tingene fra sted til sted… *rødme*
Bostøtten gik 14:30 og Michael kom hjem kort efter… han ville have en lur OG DET VILLE JEG OGSÅ… men det blev altså til to timer.
Ja, og det var så den dag… der kommer (forhåbentligt) Medium i dag, som jeg skal se… og min kontaktperson kommer i morgen… regner jeg da med, jeg ved bare ikke helt hvornår, men det må jeg jo finde ud af.

22. november 2007
Nåh, jeg fik ikke rigtig skrevet noget i går… i går sov vi det meste af dagen, for vi var kommet meget sent i seng… faktisk så sent, at jeg kunne nå og sige godmorgen (og godnat) til Henriette *rødme*
I dag SKAL jeg ha’ sendt julekort af sted til de sidste fadderbørn – det burde jeg ha’ gjort for længst, men jeg har jo været syg og samtidig tager det mig hundrede år at skrive, fordi jeg får krampe i hånden efter jeg har skrevet 20 ord :-| Det må være computerens skyld :-D For dengang jeg var ung, kunne jeg skrive 20 A4-sider… sikkert med kramper, men jeg fik det da gjort…
Og så så jeg dokumentar på DR1 i går… hvor var det bare vildt… om drengen der ser uden øjne… han cyklede, løb på inlinere og spillede videospil!!! Jeg ved ikke hvem det var – om det var hans bror eller ven, men han var rimlig øfferen over, at få tæsk i videospil af en blind *loooool* Han havde et problem med blindestokken, fordi det jo er et handicap-symbol, men den kan også være med til at give mere frihed – og det tror jeg han forstod hen ad vejen… Han brugte jo ekkolokation til at finde rundt… ingen blindestok eller hund eller hænder, bare kliklyde med tungen, så kunne han rende rundt som andre unge… totalt syret! :-O
Jeg så også TV-avis og Magasinet Penge… Jeg synes det er totalt ærgerligt, at de forskellige dialekter forsvinder… hvorfor ved jeg ikke rigtig, for sønderjysk kan jeg f.eks. SLET IKKE forstå – og jeg er også typen der mobber folk med deres dialekt *lol* Men det er vist mest for sjov, heh ;-) Jeg synes bare det er ærgerligt, at vi skal være så ens… forskelligheder er da en fed ting, og det giver krydderi på tilværelsen :-)
Men det pisser mig af, når en indvandrer der taler stort set perfekt dansk bliver undertekstet… og så bagefter ser man en sønderjyde… som kun naboen forstår… IKKE bliver undertekstet…?!? Det er sQ da forskelsbehandling…
I Magasinet Penge talte de om julegaver og vores totale overforbrug… men de sagde at ”Giv en ged” havde været årets julegavehit sidste år, og det glæder mig enormt. Desværre er det ikke noget folk gør to år i træk, for sidste år var det nyt og trendy, men det var jo sidste år… nu skulle året julegavehit så være kroophold og den slags… minder og opbygning af familien… det er da også dejligt nok… bedre end TING… dyre ting…
Nåh, nok for nu…

22. november 2007
Sådan bliver du rig!
Man skal bare udnytte folk på det groveste, som de gør i Nordsjælland. Hiv en filippinsk pige til Danmark og tilbyd hende at blive au-pair. Men udnyt hende som rengøringshjælp for mange timer om ugen og overtræd i øvrigt samtlige af de regler der gælder, når man har en au-pair.
Hvis hun klager, så tru hende med nogle slemme fyre.
Hvis du ikke kan lide at se hende i øjnene, når du skal misbruge hende, så skriv en seddel (så har vi også bedre beviser på hvilke svin I er).
Når man handler i Snobberup, så kan man da lige få en sludder med naboen og prale lidt over hvor meget man nu også kan udnytte disse piger – de kommer jo fra Filippinerne og er vant til at arbejde som slaver – og så ser de også mærkelige ud, så fuck dem. Jeg er jo rig, så det er helt i orden. Rige mennesker er jo dem vi ser op til, så de må alt :-D
Så sparer vi nemlig nogen penge, så vi kan købe en ekstra swimmingpool… én er nemlig slet ikke nok… pokkers, det har vi ikke plads til… nej, men vores grund er da også alt for lille… lad os købe en ny… har vi råd til det? Ja, vi undlader bare at betale au-pair’en… 2500 kr. om måneden er altså også alt for mange penge… de er jo slet ikke vant til så mange penge der hvor de kommer fra… :-D
Sådan får du dit barn på privatskole…
Da jeg var barn undrede jeg mig meget over en veninde, som kom på privatskole. Det skal lige siges at hun ikke blev mobbet og klarede sig ikke dårligere end nogen anden i klassen. Hendes mor var enlig mor, så det var da ret flot, at hun kunne magte at få hendes barn i privatskole. Svaret var nu ganske simpelt… moren er ganske simpelt egoist og kunne ikke finde på, at give en krone til andre mennesker. Engang vi var ude og samle ind, sagde hun til min kæreste, da han spurgte om hun ville give til velgørenhed (hun kunne ikke se mig, men hun ville sikkert heller ikke have kunnet kende mig): ”Jeg betaler over skatten!”… ?!? Ja, det gør vi sQ da alle sammen…?!?
Hvordan du undgår at give penge til en hjemløs og samtidig får ham til at føle sig som lort:
Hav en fin standardbemærkning, som du selv synes er et godt forsvar – måske endda noget dine venner vil synes er sjovt:
”Har du nogen penge til en hjemløs?”
Svar: ”Det bruger vi ikke her!”
Wow, den har han vist tænkt længe over hva’? Jeg falder næsten ned af stolen af grin :-D

Og så har vi kæmpet mod kvindehandel i dag. Kvindehandel er jo noget værre noget. Helt enig! Men hvad har vi så gjort for disse kvinder? Jow, vi har smidt dem ud af landet, så de kan komme tilbage til det de er flygtet fra. En sådan tilværelse, at man vælger at komme til Danmark og være luder. Jow jow, i Danmark er vi nogle flinke mennesker… det ved alle! :-D


5. december 2007
Det går ikke skide godt for tiden – og jeg har ikke nogen at tale med det om. Eller det har jeg jo nok, men jeg har ikke lyst til det, for jeg skammer mig over det. Jeg havde denne her idé om at familie var for altid, men nu smuldrer den bare mellem fingrene på mig. Jeg ved ikke om det er mig den er gal med, eller mine familiemedlemmer, men lige meget hvad, så skammer jeg mig over det.
Jeg er så bange for at blive alene og det bliver jeg når min mor engang ikke er her mere. Resten af min familie er ligeglade med mig. Muligvis fordi de tror jeg er ligeglade med dem. Men vi passer bare ikke sammen. Jeg er havnet i en helt forkert familie. Jeg ved godt det sker for mange, men jeg håber for dem, at de er i stand til at knytte sig til andre og være i stand til at modtage andres kærlighed. Det er jeg ikke. Jeg har brug for kærlighed. Måske fordi jeg ikke var i stand til at modtage den som barn, så er jeg i kanon underskud… hehe. Sådan er det nok ikke, men…
Faktisk er jeg også kun i stand til at modtage fysisk kærlighed fra Michael, men jeg tror kun det er min mor jeg kan ringe til og tude, når jeg er helt nede i kulkælderen.
Jeg skriver det her i hast og jag inden Michael kommer hjem, så han ikke opdager det – og jeg tror faktisk det er en god idé. Jeg er også mega træt. Så jeg bliver slet ikke ked af det. I går da jeg gik og tænkte over hvad jeg skulle skrive blev jeg helt vildt ked af det og begyndte at tude, men nu kan jeg bedre klare det. Men jeg er bare bange for, at de rigtige følelser ikke kommer ud – og så er jeg måske lige vidt.
Jeg tog to Truxal i går inden jeg skulle sove. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidste har taget hele to Truxal. Jeg tager meget sjældent én Truxal, men jeg ville være sikker på, at jeg kunne sove. Nætterne hvor man bare ligger og tænker og tuder, er de værste – og de farligste, så det skal undgås får enhver pris. Jeg er ellers ikke meget for at tage beroligende, selvom Truxal vist ikke er så slemt. Jeg burde være gået ud som et lys, men det gjorde jeg nu ikke. Men jeg tænkte ikke over alt det ubehagelige. Jeg lyttede til ”Engle og Dæmoner” af Dan Brown og den var pænt spændende, så da jeg først havde tunet mig ind på historien, gik det godt – selvom det var lidt svært at blive træt, når den er så spændende – heh ;-)
Jeg overvejer også at få et nyt domæne, så jeg kan være i fred fra min familie *lol* Jeg… hele det år hvor jeg ikke skrev, var fordi at det jeg havde lyst til at skrive, det kunne jeg ikke få lov til at skrive af hensyn til min mor. Ikke at hun nægtede mig det, men jeg nægtede mig selv det. Men jeg tror bare det kan være lige meget, for jeg vil jo ikke være anonym – og så bliver jeg nem at finde. Jeg vil ikke være anonym, for jeg synes det er svært at forholde sig til anonyme sider. Der skal helst være et rigtig mennesker man kan forholde sig til bag siden.
Og nu er der også det, at min søsters datter åbenbart kommer forbi min side og læser, såh… Men jeg har nemlig set i min statistik, at nogen har fundet min side ved at søge på ”sussi skizofren blog” på Google. Jeg skulle aldrig have involveret min familie i min hjemmeside, for de har også været ligeglade og nu har jeg ikke andet end problemer *suk*
Jeg har virkelig brug for nogle mennesker der er som mig selv, men jeg tror jeg er den eneste af min slags *lol* Jeg ville sådan ønske, at jeg kunne lide at strikke og hækle, for så kunne jeg da tale med Henriette og Laura om det… og endda min mor. Men jeg kender ingen der har mine interesser… og jeg ved ikke engang helt hvad de interesser er og måske er det også nogle mærkelige interesser… jo måske fadderbørn, der er da et forum på nettet. Men andre ting… jeg ved ikke hvem jeg skal tale med om dem og min familie gider i hvert fald ikke høre på dem. Måske har de aldrig gidet høre på mig, måske er det derfor jeg aldrig har sagt så meget tidligere. Jeg er virkelig havnet i en helt forkert familie!
Problemet er vel, at jeg har ændret mig. Jeg er ikke passiv og føjelig mere. Jeg prøver at sige min mening og jeg finder mig ikke i hvad som helst mere. Og det er jo mig der har ændret mig, så det er mig der er skurken. Nåh vel, jeg vil virkelig gerne fortælle om det hele, og så alligevel ikke, for jeg ved ikke hvem der kan risikere at læse det *suk*
Jeg tror jeg stopper for i dag, jeg kan ikke finde de ting frem, som jeg gik og tænkte på i går – jeg kan jo håbe på, at de er kommet ud af mit system.

5. december 2007
Nåh men, i fredags fik vi besøg fra den fynske. To dejlige møgunger og endnu en dejlig møgunge, min mindste niece Christine.
Vi skulle alle sammen til Jule-tamtam på Frederiksberg Rådhus som traditionen er :-) Vi var min mor, søster, 4 unger samt Michael og jeg. Som traditionen er var maden også dette år helt til rotterne *bvadr* Næste år køber jeg altså en børnebillet udover min voksenbillet, så jeg kan få noget af det børnene får. Ikke at det er meget bedre, det er vist halvkold mad fra Burger King, men stadig bedre end smørrebrød fra dagen før (er jeg sikker på!). Eller også tror jeg vi skal hente mad fra det nærmeste sted de har mad, selvom det synes min søster ikke man kan tillade sig, men så kan de da bare servere noget ordentligt! Maden var faktisk udmærket for ca. 10 år siden :-D Og Michael og jeg så andre hente mad udefra :-D Men næste år får vi sikkert ikke gjort noget ved det, som traditionen nu engang er :-D
Vi skulle så have min niece Catrine med hjem og så tog jeg også Christine med, da min mor gerne ville hjem og slappe af, for hun stresser jo altid og specielt når hun skal have gæster. Om lørdagen skulle vi nemlig hjem til min mor og fejre hende :-) Hun fyldte 65 år, faktisk om torsdagen d. 29/11-07 :-)
Da vi kom hjem satte vi Christine ved computeren, for det ville hun rigtig gerne – og så er det altså nemt at passe Christine *lol* Hun kaldte på mig én gang, fordi hun ville spille noget andet. Først spille hun på www.dr.dk/oline/ og da hun kaldte på mig ville hun spille Mosters Mosteri, som er en side lavet er Kræftens Bekæmpelse tror jeg, spillet kan findes her http://www.alvin.dk/bonus/index.shtml. Jo, hun kaldte også én gang, hvor jeg skulle hjælpe hende med at sætte etiketter på flaskerne.
Mens Christine spillede, så vi andre Jonathan Spangs ”Damer”, selvom Catrine måtte holde en kigge-pause, da han på magisk vis forvandlede sig til en dame *lol* Men ellers synes hun vist det var meget sjovt.
Om lørdagen var vi oppe klokken 8:45, for Christine skulle ud på sin skole, da der var noget arrangement. Hun lå og rodede rundt under tæppet og hun sov ikke. Hun sagde, at hun ikke havde sovet særlig godt eller særlig meget. Men hun var helt imponerende til at komme i tøjet og var næsten klar, da min mor kom for at hjælpe til med at få hende klar. Catrine ordnede hendes hår og så blev hun hentet. Jo, min mor måtte lige over efter en tandbørste, for det havde hun ikke fået med.
Vi startede så morgenen med JefF DunHAM’s show ”Sparks of Insanity” med Achmed the Dead Terrorist, som er så sjov, at vi måtte holde pause i de 10 min. det cirka varer - da min svoger så det - fordi han var ved at brække et ribben af grin *lol* ;-) Altså hele showet er længere, men det med Achmed varer cirka 10 minutter. Det vi gik rundt og sagde hele dagen var dog nogle af Peanuts kommentarer…
Vi fik også wienerbrød til morgenmad, for det bildte jeg Michael ind at Catrine havde sagt hun ville have *lol* Og hun protesterede ikke engang *lol*
Vi skulle være ovre hos min mor kl. 14. Der var min søster, svoger, to niecer og en nevø allerede kommet. Min bror kom lidt senere, men han kom vist også hele vejen fra Fyn og det blæste vist ret voldsomt den dag.
Vi brugte så en del tid på at lege med yoyo’er… ja, altså de voksne :-D Min bror, Michael og jeg. Ungerne fik da også lov til at prøve og Nicholas gik fuldstændig i sort, det var bare så morsomt. Vi ville have ham til at spinde den op (helt nedefra… få den i spind og så få den op), ikke rulle den op (sådan med yoyoen i hånden hvor man bare ruller snoren rundt om yoyoen) og det kunne han slet ikke finde ud af! Han stod bare og kørte op og ned med hånden med yoyoen helt nede uden at der overhovedet var spin i. Den dinglede bare og han kunne slet ikke finde ud af det! *lol* Da vi sagde han skulle bevæge armen/hånden elastisk, bevægede han i stedet hele kroppen elastisk og stod og lignede en gummimand *loool* Til sidst endte det med, at han ikke engang kunne finde ud af at køre yoyoen ned og op helt almindeligt *lol* Meeen efter en HEL DEL øvelse lykkedes det hele da :-)
Christine var også rigtig dygtig og kaldte hele tiden på mig, at jeg skulle se hvor dygtig hun var… det er dog knap så fedt når man sidder på potten og kæmper med en våd bæ, har jeg lige fundet ud af det hedder *rødme*
”Den Våde Bæ - Man tørrer røven mindst 50 gange, og den føles stadig våd. Derfor lægger man toiletpapir mellem balderne og underbukserne, for ikke at ødelægge dem med bremsespor.” *rødme*
Mere info her: http://blog-dyn.tv2.dk/cbanga/entry131351.html
Michael sad på et tidspunkt og fortalte Flemming noget og pludselig begyndte Flemming og grine helt vildt. Jeg troede det var af Nicholas, da han jo kæmpede en brav kamp med yoyoen, men det var af Michaels ØJE! Øjet der er kæmpe stort… ret underligt, for jeg havde lige siddet og tænkt på at det var meget stort. Men han skal til samtale den 18/12-07 og der skal jeg med, har jeg bestemt mig for – for de vil have ham i fuld narkose :-S Det er jeg bare ikke meget for.
Nåh men, vi fik god mad og økologisk is. Det var blandt andet skildpadde is – og hver gang Nicholas får det, kan han ikke lade være med at nævne MIN skildpadde is… som det faktisk er Michael der laver ;-)
Nicholas er blevet en rigtig… hmmm… han er snart ved at blive en mand, heh ;-) Det bliver han nok aldrig i mine øjne ;-P Men han kan ikke lide McDonald’s papmad og hjemmelavet er nu bedst. På det punkt tror jeg han er ved at være mere voksen end mig *lol* ;-)
Men jeg er nået der i mit liv, hvor jeg er træt af meget burgermad. Ikke rigtig pommes frittes… det kan jeg nu stadig lide, men vi bestiller hellere en risret end burgere og fritter og… *bvadr* Heldigvis er vi gået bort fra burgermad, da vi simpelthen ikke har råd – specielt ikke nu hvor Michael er på kontanthjælp. Men heldigvis har vi da endelig fået søgt om boligsikring eller hvad det nu hedder – og det har vi så fået i denne måned. Men det har tæret godt på vores bryllupsopsparing.
Min niece (Catrine) spurgte også om hun ikke nok måtte komme med til vores bryllup. Så spurgte jeg, hvorfor hun stillede sådan et mærkeligt spørgsmål. Hun troede at hun ikke måtte komme med, fordi jeg ikke havde været med til hendes forældres bryllup. Men det sagde jeg naturligvis ikke havde noget med hende at gøre. Men at hendes forældre naturligvis ikke ville blive inviteret.
Men jeg fortalte hende også, at jeg indimellem var så gal, at jeg kunne tænke, hun ikke skulle med - men det er jo kun fordi jeg er sur på hendes forældre. Så spurgte jeg hende om hun ikke også kunne blive så sur, at hun kunne finde på, at lade det gå ud over nogle andre… og det kendte hun godt lidt til.
Nåh men, efter min mors fødselsdag tog Catrine og jeg så hjem. Michael var gået lidt tidligere, fordi han var til julefrokost på chatten, hehe. Det er sådan en chat hvor man taler og ser hinanden på cam, så det er næsten ”som at være der selv”, hehe ;-)
Catrine og jeg sad og talte meget længe. Så satte vi en film på, som hun ikke gad se. Så satte vi Thomas Hartmann på, som hun ikke gad se. Jeg var dog forberedt på det med Thomas Hartmann, men hun ville se ”Anden - på Coke?” og det gad jeg ikke, fordi hun åbenbart kan hele showet udenad. Catrine kan ret mange sange osv. udenad og så skal hun lige synge med og sådan – og selvom hun nu synger udmærket, så vil jeg hellere høre sangen, heh ;-) Og showet ;-) Og så synes jeg jo også man skal udvide sin horisont og se noget man ikke har set før… det ved jeg godt mange mennesker er uenige med mig i. Jeg kan da også rigtig godt lide at se de forskellige stand-up shows mange gange, men jeg prøver at begrænse det, for jeg ved, at til sidst er det bare ikke sjovt længere…
Om natten kunne jeg ikke sove, fordi jeg var super ked af det, og så er det ikke så nemt at være faster og have børn på besøg. Men jeg var heldigvis ikke så ked af det om morgenen – bare meget træt. Catrine var ved at være godt træt af, at jeg sov så længe. Men vi nåede da og hygge lidt. Hun fik lavet et kort – hvor hun gjorde sig meget umage og det blev bare rigtig flot… og imens så vi ”Tsotsi”, en sydafrikansk film, som er ret god :-) Så god at Catrine tudede *fniZ* ;-) Så måtte jeg lige fortælle, at Michael også tuder til mange ting – og det kunne hun ikke rigtig tro på, heh ;-)
Nok for nu, jeg er ude!
P.S. Husk at sluk julelyset når du forlader siden ;-P

6. december 2007
Det jeg ikke fik skrevet, er at Michael er startet på kursus… i vinterbeskæring… noget med træer og så’en :-D Natur I ved *ydrk* Enten er det pissekoldt udenfor eller også er der insekter *adderbadder*
Nåh men, bagefter skulle de så gerne give ham det kørekort… om det bliver til en bil eller en traktor, ved han ikke lige nu. Men han er allerede færdig… ja, sidste dag er i morgen, såh… Hvor længe der går før han skal starte med at tage kørekort ved vi ikke, men forhåbentlig ikke så længe. Og alt imens kan han fortsætte i den virksomhedspraktik, som han tidligere har været i og det er han rigtig glad for :-)
Derudover kan jeg fortælle at jeg også skal videre i systemet, da ”MIT” Distriktspsykiatriske Center også lukker… i hvert fald hører jeg pludselig til Hvidovre Hospital og åbenbart Distriktspsykiatrien i Valby…?!? Men dette har jeg vist længe – og jeg er da ikke specielt glad for det, men jeg kan ikke gøre så meget ved det. Altså andet end at gå til demonstration d. 13. december. Ikke at den demonstration har noget med hverken mit eller andre DPC som lukker, men generelt bedre vilkår for psykisk syge :-D
Og så er jeg steget i medicin igen. Ikke noget særligt, men 10 mg. ekstra Cipramil. Jeg er så oppe på 30 mg. nu. Det kom sig af, at en ven skulle stige til … hele 60 mg. tror jeg det var og… Jeg husker det ikke helt, men jeg føler slet ikke jeg besidder initiativ lige for tiden, og det kan Cipramil hjælpe på – og allerede nu oplever jeg bedre dage, hvor jeg står tidligt op og jeg får da skrevet dagbog og så’en. Jeg ved ikke om det har noget med stigningen at gøre, men jeg har ikke stået op klokken 9 i meget lang tid. Jeg kan slet ikke huske hvornår det sidst er sket. Altså indtil her de sidste par dage, hvor jeg er stået op kl. 9 hele tre dage… ikke tre dage i træk, men alligevel :-D Og jeg har så ikke sovet til middag eller noget. For jeg har jo måtte stå tidlig op de dage hvor Bostøtten kom klokken 10, men så er jeg også gået i brædderne, når hun gik.
Der er stadig mange ting, jeg ikke formår, men det kommer forhåbentlig. Ja, og da jeg styrer medicinen selv, såh… aiii, min kontaktperson spurgte lægen, for jeg vil gerne have det noteret.
Jeg tager jo 500 mg. Seroquel om aftenen og er faktisk sat til at skulle tage 1000 mg., men det får jeg bare ikke gjort og har ikke gjort det rigtig længe. Jeg ville gerne tage lidt mere end 500 mg., men jeg kan bare ikke få mig selv til at tage medicin der gør mig så træt, når jeg endelig er stået op. Lægen og min kontaktperson ved det godt og har vidst det længe, men de synes jo egentlig at det går OK. De spurgte oven i købet om de så skulle sætte dosis ned, men det ville jeg ikke have – for jeg er skide bange for, at jeg pludselig får det værre. Men der er vist gået langt over de 3-4 måneder der gik sidst jeg fik det skidt. Men jeg tænker alligevel, at hvis jeg tog bare lidt mere, så ville jeg også få det bedre. Ikke at jeg er særlig psykotisk, men måske det kunne tage nogle negative symptomer…?!?
Så er der vist heller ikke mere herfra… og hvis der er, så må det komme senere…

13. december 2007
Ja, så kom jeg altså i fjerneren – det havde jeg ellers forsvoret at jeg nogensinde ville komme, for det har jeg været alt for ”genert” til… nærmest i stil med socialangst…
Vi var jo til demonstration, som jeg tidligere har reklameret for, og vi startede på Rådhuspladsen, hvor vi gik mod Christiansborg. Vi var alle blevet udstyret med et ”trylle” fyrfadslys (det blæste jo ret meget og så brænder man heller ikke nallerne på det). Michael og jeg har aldrig sunget så meget Lucia-sang… vi sang HELE VEJEN fra Rådhuspladsen og til Christiansborg. Og vi gik midt ude på vejen med politimænd som passede på os – weee!
Så var det vist LAP’s formand der holdte tale og bagefter talte Özlem Cekic fra SF, derefter Mette Frederiksen fra Socialdemokraterne og til sidst Lone Dybkjær fra Radikale venstre.
Ham fra LAP var egentlig god, men han virkede som om, at han slet ikke havde sat sig ind i stoffet… som om det var helt og aldeles improvisation. Özlem Cekic’s tale var rigtig god og Mette Frederiksen er jo bare fantastisk!!! Lone Dybkjær var meget kort for hovedet, for det var meget ubehageligt for hende at stå på ”talerstolen”. Det var vel nærmest ladet af en lastbil og med spotlight i hovedet, mens det jo var ret mørkt hvor vi stod – så hun kunne slet ikke se os.
Bagefter kommer der så en ung dame hen til os og spørger om, hvor vi nu skal hen. Jeg sagde at jeg mente vi skulle tilbage til Rådhuspladsen og så en dum bemærkning om at vi skulle danse om juletræet, for det havde jeg hørt nogen sige *rødme*
Hun spurgte så hvorfor vi var der og jeg sagde at jeg var psykisk syg og sagde ”og det er så min kæreste”. Hun hilste på Michael og spurgte om jeg ville udtale mig til TV. Det var jeg jo ikke meget for… jeg gjorde hende i hvert fald klart at jeg var meget nervøs – men tænkte også, at nogen skal jo gøre det.
Men hun var rigtig sød og støttende og bagefter sagde hun at jeg havde klaret det rigtig godt :-) Michael gav mig så lige et opbakkende kys bagefter og det ville kameramanden gerne lige have, hvis vi kunne gøre igen *lol*
Og jeg kom da i TV – og jeg er også helt tilfreds med det, så det er bar’ dæjlig :-D Men det falske kys kom ikke med *ggg* ;-)
Nåh, anyways… bagefter gik vi tilbage til Rådhuspladsen og ventede lidt på musikken. Men det havde altså været en hård og lang dag, så da det tog lidt tid at stille op og da de fleste også var gået, listede vi også lige så stille af…
Det med mig fra TV2 Lorry kl. 22:20 (så’en cirka) kan ses her:

http://youtu.be/lpCHX0kV-X0